Németh "Novi" Roland blogja

Németh "Novi" Roland blogja - mert megérdemled!

Azért blogolok, hogy el tudjak végezni egy tantárgyat az egyetemen, ahol hallgató vagyok. Röviden.

Ebből az is következik, hogy a blog-omban leginkább az ezzel kapcsolatos dolgok lesznek benne, egészen pontosan, ez egy témafigyelő blog lesz.

Addig legalábbis biztosan, amíg tart ez a félévem.

Friss topikok

  • agyiszint: Köszi. Végre valaki aki nem rasszista oldalnak tart minket, hanem leesik a lényeg. (2009.12.09. 21:51) Puruttya - Agyiszint blog
  • ShadowPhrogg32642342 (törölt): Nem rossz. Sikerült igen objektív véleményt megfogalmaznod, mely éles ellentétben álla azzal az el... (2009.12.09. 21:51) Novemberi összefoglaló - Puruttya

Linkblog

HTML

Világ Torrentjei egyesüljetek! 2. rész - Újabb csata

2009.04.25. 12:04 | Nowotny | Szólj hozzá!

A múlt héten Európa a The Pirate Bay nevű Bittorrent site-ot üzemeltető négy fiatal svéd férfi ellen indított per elsőfokú lezárásától volt hangos(bővebben itt).

Az ítéletet követően ezrek vonultak az utcára tiltakozni a döntés ellen Svédország több nagyvárosában. Ezzel párhuzamosan megugrott a világon egyedülállóan erős kalóz-párt (Piratpartiet) támogatottsága: Svédország taglétszám alapján negyedik legnagyobb pártjává vált a kifejezetten (szoftver)kalózkodást támogató politikai szervezet(bővebben erről). Holott lehet, hogy a tiltakozásokra nincs is szükség, mivel érvénytelen lesz az egész eljárás.

A Sveriges Radio P3 ugyanis kiderítette, hogy az ügyet vezető és végül döntést hozó bíró, Tomas Norström nem pártatlan, mivel több, szerzői jogi védelemmel foglalkozó társaságnak is tagja(Na tessék. BUKTA!). Ennek az információnak a birtokában pedig Peter Althin, a Kalóz-öböl szóvivőjeként funkcionáló Peter Sunde ügyvédje újratárgyalási kérelmet adott be. Elviekben a bíró személye nem jelentene gondot, - mármint, hogy több szerzői jogvédelemmel kapcsolatos társaságnak is tagja - , ám ha a feljebbviteli bíróság úgy dönt, hogy helyet ad Althin kérelmének, akkor ismét elsőfokon „mérkőznek” meg egymással a felek - ezúttal egy újabb bíróval.

Nahát. Hogy ezen én miért nem lepődöm meg. Egy biztos. Erről még biztos lesz bejegyzésem.

Forrás: www.terminal.hu

Címkék: blog bittorrent felhasználók internet letöltés net torrent per program pénz honlap kalóz nowotny the pirate bay tpb peter sunde fredrik neij gottfrid svartholm warg

A bejegyzés trackback címe:

https://nowotny.blog.hu/api/trackback/id/tr661085462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása