Németh "Novi" Roland blogja

Németh "Novi" Roland blogja - mert megérdemled!

Azért blogolok, hogy el tudjak végezni egy tantárgyat az egyetemen, ahol hallgató vagyok. Röviden.

Ebből az is következik, hogy a blog-omban leginkább az ezzel kapcsolatos dolgok lesznek benne, egészen pontosan, ez egy témafigyelő blog lesz.

Addig legalábbis biztosan, amíg tart ez a félévem.

Friss topikok

  • agyiszint: Köszi. Végre valaki aki nem rasszista oldalnak tart minket, hanem leesik a lényeg. (2009.12.09. 21:51) Puruttya - Agyiszint blog
  • ShadowPhrogg32642342 (törölt): Nem rossz. Sikerült igen objektív véleményt megfogalmaznod, mely éles ellentétben álla azzal az el... (2009.12.09. 21:51) Novemberi összefoglaló - Puruttya

Linkblog

HTML

Szánalmas.hu és legalja.hu

2009.11.02. 15:30 | Nowotny | Szólj hozzá!

Üdvözlet!

Ezen bejegyzéssel szeretném lezárni a címben említett két honlapról szoló "tanulmányomat".

Pro és kontra.

Először is a külsőségek. Azt mindkét honlap esetében említettem, hogy a felépítésük nem túl bonyolult, akinek van egy kevés sütnivalója, az könnyedén elboldogul rajta. Annyit tennék hozzá, hogy a legalja.hu egy fokkal talán azért jobb ebben a tekintetben, mert nem szubjektív, hanem objektív kategóriákat alkalmaz.

Aminek szintén nagyon örültem, hogy egyik helyen sem kellet "kerülgetni" a reklámokat. Néhány honlap esetében ugyanis előfordul, hogy az internetet is hadszíntérré változtató kereskedelmi háború érdekében a flash-reklámok egyszerűen "belógnak" a honlap tartalmába.(különösen közösségi oldalaknál). Ezt egyik helyen sem tapasztaltam, annak ellenére, hogy pénzből él az ember és bizony egy tisztességes honlap üzemeltetéséhez is pénzre van szükség. De mind a legalja.hu mind pedig a szánalmas.hu jól példázza, hogy ezt meg lehet oldani a látogatók "idegelése" nélkül is. De haladjunk is tovább.

A külcsínyről többet nem is beszélnék, hiszen ezeket már a korábbi bejegyzések során leírtam, így inkább most a tartalmak összehasonlítására fordítanék figyelmet.

Az tény, hogy a szánalmas.hu esetében egy kcisit több figyelmet kell szentelnünk a kategória válogatásnál, - lévén, hogy erősen szubjektíven vannak megfogalmaz és rengeteg van belőlük - de tulajdonképpen nem kell sok ész, hogy kitaláljuk mit is fogunk találni a témákon belül (pl "miez?", "cicusok", "ezdeszar", "voltmárdejó",). S tulajdonképpen ez a fajta besorolási "rendszer" illik a honlaphoz, hiszen rendkívül változatos tartalommal bír. Nem cupán videók, képek, animációk és játékok témakörökre lehet ugyanis felosztani a kinálatot, hanem bizony még ezeken belül is lehet sok-sok al-al-altémát is lehet (majdnem) nyugodt szívvel alkalmazni. Bár egyes esetekben kicsit zavaró. A kínálat tehát egyértelműen plussz pont, mert roppant változatos, - a viccestől a szánalmason át az érdekesig vagy épp a megdöbbentőig - viszont a sok-sok kategória bezavarhat. De ez már a honlap védjegyévé vált(úgymond), így a bőséges és (többnyire) vicces, poénos, érdekes bejegyzések kárpótolják az ide látogatót ezen kellemetlenségért. Ami a legalja.hu-t illeti. Kínálatra szerintem itt sem lehet panasz, ám az tény, hogy közel fél éve nincs fent új videó és mp3, valamint lassan 4 éve(!) nem került fel új írásos mű. Ám az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a képek jelentős plusszt jelentenek a mérleg másik serpenyőjében, bár, mint az korábban leírtam, legtöbbször az emberi hülyeség bemutatásában kimerül a témájuk. Viszont ez egy roppant gazdag és kiapadhatatlan témakör, így attól nem kell félni, hogy a legalja.hu egyik-napról a másikra "nyersanyagforrás" nélkül marad.

Tulajdonképpen, összegzés néven, csak ismételni tudom magamat. Aki egy könnyen átlátható, idegesítő reklámoktól mentes, (többnyire) jó humorral rendelkező rendelkező honlapot akar meglátogatni, vagy épp embertársai ostobaságán nevetni, annak érdemes ellátogatnia, mind a szánalmas.hu-ra, mind pedig a legalja.hu-ra, hogy aztán kedvére csemegézhessen.

Címkék: blog kép internet vicc humor videó poén szánalmas legalja nowotny

A bejegyzés trackback címe:

https://nowotny.blog.hu/api/trackback/id/tr31493268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása