Németh "Novi" Roland blogja

Németh "Novi" Roland blogja - mert megérdemled!

Azért blogolok, hogy el tudjak végezni egy tantárgyat az egyetemen, ahol hallgató vagyok. Röviden.

Ebből az is következik, hogy a blog-omban leginkább az ezzel kapcsolatos dolgok lesznek benne, egészen pontosan, ez egy témafigyelő blog lesz.

Addig legalábbis biztosan, amíg tart ez a félévem.

Friss topikok

  • agyiszint: Köszi. Végre valaki aki nem rasszista oldalnak tart minket, hanem leesik a lényeg. (2009.12.09. 21:51) Puruttya - Agyiszint blog
  • ShadowPhrogg32642342 (törölt): Nem rossz. Sikerült igen objektív véleményt megfogalmaznod, mely éles ellentétben álla azzal az el... (2009.12.09. 21:51) Novemberi összefoglaló - Puruttya

Linkblog

HTML

Google a barátod, ha tetszik, hanem. De miért is?

2009.04.08. 19:03 | Nowotny | Szólj hozzá!

Azt nem is kell nagyon ecsetelni, hogy a Google azért jött létre, illetve azért van, hogy minél több információt meg tudjon osztani mindenkivel. A webet folyamatosan pásztázó keresőrobotok, vagy a két saját műholddal rendelkező Google Maps már eddig is rengeteg adatot halmoztak fel. És itt kezdődik a nagy feladat. Mert, egy olyan világban élünk, ahol minden egyes másodpercben egyre több és több adat jelenik meg. Amit viszont kezelni kell tudni a világhírű keresőnek. Ebben a hatalmas mennyiségű információban a másodperc törtrésze alatt kell tudni keresni, és többféle alkalmazást is ki kell szolgálni. Egy ilyen feladatra nem is létezhet végleges megoldás. Olyan ütemben nő a tárolandó adatmennyiség, a keresések száma, és jelennek meg újabb és újabb szolgáltatások, hogy mire egy biztos rendszert felépítenének, már lehetne is újratervezni. Nade, ha ez így van, akkor mégis hogyan képesek megbirkózni a problémával?

Az elmúlt években a Google-nél dolgozó mérnökök százainak munkájából létrejött egy egyedülálló elosztott számítási rendszer, amely képes megfelelni a különleges kihívásoknak. Németh András(a Google egyik alkalmazottja, jelenleg Svájcban dolgozik) előadásában ennek a rendszernek az érdekességeit ismerheti meg, aki április 21-én ellátogat a BME I épületébe. András bemutatja majd a követelményeket és beszél a megoldások alapelveiről. Néhány kulcs technológiát részletesebben is megismerhet a közönség.

A Simonyi Konferencia egy ingyenes és nyitott rendezvény, amelyet a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának diákjai rendeznek meg évről évre, azzal a céllal, hogy bemutassák az informatikai és villamosmérnöki szakma legfrissebb újdonságait. A konferencián a Google mellett bemutatkozik a MASAT, az első magyar műhold, a résztvevők megismerhetik a Microsoft Surface-t, és megtudhatják azt is milyen új módszerek vannak az SSL feltörésére. A két teremben 15 érdekes előadás várja majd az érdeklődőket.

Tehát, aki kíváncsi, járjon utána!

Forrás:www.terminal.hu

Címkék: google blog kereső internet bme nowotny

A bejegyzés trackback címe:

https://nowotny.blog.hu/api/trackback/id/tr751054420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása