Németh "Novi" Roland blogja

Németh "Novi" Roland blogja - mert megérdemled!

Azért blogolok, hogy el tudjak végezni egy tantárgyat az egyetemen, ahol hallgató vagyok. Röviden.

Ebből az is következik, hogy a blog-omban leginkább az ezzel kapcsolatos dolgok lesznek benne, egészen pontosan, ez egy témafigyelő blog lesz.

Addig legalábbis biztosan, amíg tart ez a félévem.

Friss topikok

  • agyiszint: Köszi. Végre valaki aki nem rasszista oldalnak tart minket, hanem leesik a lényeg. (2009.12.09. 21:51) Puruttya - Agyiszint blog
  • ShadowPhrogg32642342 (törölt): Nem rossz. Sikerült igen objektív véleményt megfogalmaznod, mely éles ellentétben álla azzal az el... (2009.12.09. 21:51) Novemberi összefoglaló - Puruttya

Linkblog

HTML

"Rom" eltakarítások költsége cybertámadások után

2009.04.10. 19:57 | Nowotny | Szólj hozzá!

Kevin Chilton az amerikai légierő tábornoka, egyben az Egyesült Államok stratégiai parancsnokságának vezetője nyilatkozott erről nemrég, amelyek megdöbbentően hatalmas összegekre rúgnak. Az elmúlt hat hónap során az USA védelmi minisztériumának több mint 100 millió dollárt kellett ilyen célokra fordítania.

„A legfontosabb, hogy felismerjük, támadás alatt állunk. Ezek a támadások egészen primitívek is lehetnek - mást ne mondjak, unatkozó tinédzserek szórakoznak -, de az egész nemzetet érintő, szofisztikált formájukkal is találkozunk. Ezek között akad néhány, szervezett bűnözői körökhöz tartozó kísérlet is.” - közölte Chilton egy internetes konferencián.

Azt azonban sem ő, sem a hálózati műveletekért felelős helyettes parancsnok, John Davis nem tudta megmondani, hogy a 100 millió dollárt milyen arányban fordították a vírusok okozta károk kitakarítására, a külső támadások elhárítására és a védelmi minisztérium alkalmazottai jelentette biztonsági problémák kezelésére. Abban azonban mindketten, egyetértettek, hogy a pénz elköltésének hatékonyabb módja lenne, ha az események bekövetkezése elleni védekezésre fordítanák, nem pedig a megtörtént incidensek következményeinek elhárítására.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma a tavalyi év során saját számítógépei közül ezerötszázat volt kénytelen leállítani, pusztán cybertámadás következtében. Emellett számos helyen száműzni kellett a külső adattároló eszközöket is, mivel ezek használata jelentősen hozzájárult a vírusok terjedéséhez. Hiszen az „ellenség” nem alszik: nemrég a terminal.hu számolt be arról, hogy Kína hatalmas botnetet alkalmaz(ott?) kémkedési célokból. Szinte biztos, hogy az ezen PC-k jelentette fenyegetés egy részét a Pentagon volt kénytelen elhárítani.

Forrás: www.terminal.hu

Címkék: blog internet usa pénz pentagon botnet romok nowotny cybertámadás

A bejegyzés trackback címe:

https://nowotny.blog.hu/api/trackback/id/tr771058391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása