Németh "Novi" Roland blogja

Németh "Novi" Roland blogja - mert megérdemled!

Azért blogolok, hogy el tudjak végezni egy tantárgyat az egyetemen, ahol hallgató vagyok. Röviden.

Ebből az is következik, hogy a blog-omban leginkább az ezzel kapcsolatos dolgok lesznek benne, egészen pontosan, ez egy témafigyelő blog lesz.

Addig legalábbis biztosan, amíg tart ez a félévem.

Friss topikok

  • agyiszint: Köszi. Végre valaki aki nem rasszista oldalnak tart minket, hanem leesik a lényeg. (2009.12.09. 21:51) Puruttya - Agyiszint blog
  • ShadowPhrogg32642342 (törölt): Nem rossz. Sikerült igen objektív véleményt megfogalmaznod, mely éles ellentétben álla azzal az el... (2009.12.09. 21:51) Novemberi összefoglaló - Puruttya

Linkblog

HTML

Gmail Labs, mostmár magyarul is!

2009.04.03. 19:01 | Nowotny | Szólj hozzá!

A Gmail 5. születésnapja (2009. április 1.) alkalmából 49 nyelven – köztük magyarul is - elérhetővé tette Gmail Labs nevű szolgáltatását a Google. Az ingyenes levelezőben, a Gmail-ben található Labs számos érdekes, kísérleti jellegű alkalmazásnak ad teret. Ezek segíségével hasznos és egyben vicces eszközökkel lehet testre szabni az email-fiókokat. A felhasználók pár kattintással saját maguk választhatják ki, hogy mely alkalmazásokat engedélyezik a sok közül. Egy kis ízelítő:

Offline – Lehetővé teszi a levelekhez való hozzáférést, illetve a levélírást internet-kapcsolat nélkül is. A változásokat csatlakozáskor szinkronizálja és az irományokat is ekkor küldi el.(Rendben van, elismerem, ez hasznos dolog.)

Küldés visszavonása – A ´Küldés´ gombra való kattintás után a levelek még 5 másodpercig visszavonhatók, így a meggondolatlanul elküldöttek nem jutnak el a címzetthez.(Hát, aki nem nézi meg, hogy mit is írt és kinek...szerintem megérdemelné, hogy igenis érjen célba az az e-mail.)

Mail Goggles – A felhasználó által meghatározott időpont(ok)ban a levél elküldésekor felugrik egy ablak, amelyben pár egyszerű matematikai feladatot kell megoldania a levél írójának a sikeres küldés érdekében. Ha sikerül, megy a levél, ha nem, akkor bukta – ezzel kiküszöbölhető a szalonspicces állapotban okozott, a józanodás pillanataiban oly problémássá váló fejfájások egy része…(Csak tudnám, ki az aki egyáltalán bír részegen gépet bekapcsolni, internet kapcsolatot létesíteni, és még levelet írni majd elküldeni. Ha valaki ennyire elvetemült kocka, hogy illumináltan is a PC-t, notebook-ot,vagy laptopot bűvöli, annak igenis fájjon a feje másnap. Szóval: én most ezen a funkción röhögök egy sort XD )

Elfelejtett mellékletek észlelője – Figyelmeztet a csatolmány hozzáadására, ha a levélben található valamilyen utalás csatolt fájl küldésére.(Próbáltam, magyarul még nem működik. Erre még gyúrni kell skacok! :D )

Feladatok – A postafiókban létrehozható egy feladatlista, amelyet a felhasználók teljes mértékben maguk szerkeszthetnek, illetve leveleikből is adhatnak hozzá dolgokat. A lista mobiltelefonról is szerkeszthető. (Márpedig egy noteszt könnyebb magunkkal hordani, mint egy laptopot vagy notebook-ot internet kapcsolattal. A legtöbb mobilban meg alapból van "Emlékeztető" funkció.)

A Gmail Labs a Beállítások menü (jobb felső sarokban) alatt érhető el.

Forrás: www.terminal.hu

Címkék: google blog gmail mail internet labs nowotny gmail labs

A bejegyzés trackback címe:

https://nowotny.blog.hu/api/trackback/id/tr221044490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása